Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
KULTÚRÁK TALÁLKOZÁSA SZÉKESFEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. június 10.

Image „Kultúrák Délutánja” címmel, iskolák széleskörű összefogásával szervez egyedülálló programot a Székesfehérvári Diáktanács június 12-én az Alba Plaza előtti téren. Az eseményen a világ számos országának népviseletét, egyedi zenéjét és néptáncait ismerhetik meg az érdeklődők Fejér megyében élő cserediákok és testvérkapcsolatokat ápoló székesfehérvári iskolák közreműködésével. Magyar néptánc is lesz, melybe akár a járókelők is bekapcsolódhatnak.

Tovább...
 
Miért (ne) utáljuk a porcelánbabákat? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. június 10.
Dr. Nagy Veronika muzeológus előadásával zárul a „Kirakó” szabadegyetemi előadás-sorozat első féléves programja. A nyári szünet előtti utolsó kedden, június 11-én 16.30 órakor kezdődő eseményen a porcelánbabák történetéről lesz szó a Hetedhét Játékmúzeumban.
Tovább...
 
A világhírű Manila Koncertkórus Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. június 06.

Image A Vox Mirabilis Kamarakórus meghívására érkezett Székesfehérvárra a Fülöp-szigeteki Manila Koncertkórus. A Musica Mundi Világranglistán a legjobb 50 kórus között tartják számon az együttest, számtalan világversenyen vettek részt, ahonnan a legmagasabb díjakat hozták el.

Tovább...
 
A magyar klasszikus zene ünnepe Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. június 06.

Image A székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertjével nyitják meg a „Magyar klasszikus zene ünnepe” rendezvényt. Az ausztriai Perchtoldsdorfban június 8-án, szombaton 13.00 órakor kezdődő programon világszínvonalú magyar művészek Liszt, Bartók és mások művei mellett a magyar klasszikus zene néhány „rejtett kincsével” is megismertetik a közönséget.

Tovább...
 
A nyugalom évadját zárta a székesfehérvári teátrum Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2013. június 05.

Image Az elmúlt esztendőben alapot ástunk és építkezésbe fogtunk, a társulat tagjai érezhetik, olyan valami épül, ahová jó tartozni – ezen gondolatokat fogalmazta meg a társulat évad zárójában Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója. A rendezvényen átadásra kerültek a szakmai elismerések és az elmúlt hónapok munkája is értékelésre került.

Tovább...
 
Hogy elfogadjanak... Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. június 03.

Image A 84. Ünnepi Könyvhét székesfehérvári rendezvényeinek sorában 2013. június8-án 18.00 órakor, a Református Gyülekezeti Házban (Székesfehérvár, Széchenyi út 16.) Bakonyi István „Hogy elfogadjanak…” Petrőczi Éva költői pályája című kismonográfiáját bemutatja Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

Tovább...
 
Székesfehérváron tartják az országos megnyitót Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. május 30.

Image Székesfehérvár ad otthont a 84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok országos megnyitójának. Többek között könyvbemutatókkal, pódiumbeszélgetésekkel, író-olvasó találkozóval, gyermekelőadásokkal és koncertekkel várják a könyvszerető közönséget közel két héten át – jelentették be azon az előzetes sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Brájer Éva alpolgármester és a program szervezői. A hagyományos könyvhéthez képest idén megkétszereződik a standok száma, közel 40 helyen kínálják a könyveket.

Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör júniusi programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. május 30.

Image A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2013. június havi programja alább olvasható el.

Tovább...
 
Istenes Győző: Perun innen és túl - könyvbemutató Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. május 27.
Istenes Győző, író lesz a Fejér Szövetség Hétvezér Esték sorozatának vendége 2013. május 28-án. Az előadó könyvbemutatót tart Purisaca Golenya Ágnessel közösen kiadott könyvükről, amely a dél-amerikai, Tayos barlang titkait és Móricz János életét kutatja. Jelenleg még nagyon folynak a kutatások, vizsgálatok, de az már biztos, hogy ez a barlang sok mindenre fényt deríthet az emberiség őstörténelmével és a magyarok eredetével kapcsolatosan.
Tovább...
 
SZENT ISTVÁN VÁROSA KÖSZÖNTI SZENT LÁSZLÓ VÁROSÁT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. május 27.

Image A 2013-as Szent István Emlékév részeként június 1-én, szombaton a székesfehérvári Primavera Kórus koncertet ad Nagyváradon a Partiumi Keresztény Egyetem nagytermében. A 20-21. századi magyar szerzők kórusműveiből összeállított hangversennyel „Szent István városa köszönti Szent László városát”.

Tovább...
 
Krakkóban járt a Vox Mirabilis Kamarakórus Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. május 27.

Image Pár napja ékezett vissza négy napos lengyelországi koncertturnéjáról a Vox Mirabilis Kamarakórus, amely tagjai a Krakkói Kórusfesztivál díszvendégei voltak. A művészek  vendégszereplésük során egy élő TV közvetítésen is énekeltek, így egész Lengyelország élvezhette műsorukat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4643 - 4653 / 6234